Uitgangspunten

Actief zijn als preventiemedewerker in een organisatie betekent dat hij/zij zich krachtig moet positioneren binnen een bestaande bedrijfscultuur. Iedere organisatie is uniek en de aanpak hiervoor is daarom altijd anders. De leergang preventiemedewerker is de opleiding om hier vanuit het individu een optimale invulling aan te geven.

De gehele doorlooptijd is ruim een half jaar waarin met verschillende leervormen wordt gewerkt. Door lesmethoden te mixen blijft de deelnemer geprikkeld. Ook kunnen deelnemers zelf bijdragen aan de lessen, interactie is een belangrijk onderdeel van de leergang. Dit alles gebeurt onder de persoonlijke begeleiding van een leercoach.

Meer dan een leergang

De leergang geeft gewicht aan de functie van preventiemedewerker omdat zij diep ingaat op de inhoudelijke vakkennis. Waar dit bij bestaande cursussen vaak op de vlakte blijft, is er in deze leergang veel ruimte voor het uitdiepen van specifieke Arbo thema’s. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden voor persoonlijke competentieontwikkeling om aan de rol van interne adviseur invulling te kunnen geven. De leergang is opgezet volgens de inzichten van competentiegericht onderwijs.

Resultaat

De leergang preventiemedewerker heeft als doel om preventiemedewerkers zodanig op te leiden dat zij in de praktijk gericht en vakkundig inhoud kunnen geven aan hun functie. Deelnemers krijgen een bredere visie op veiligheid waarbij de mind-set van ‘politieagent’ naar ‘ambassadeur’ gaat. Deze leergang is er helemaal op gericht om de kennis en vaardigheden van deelnemers te verrijken waardoor zij professioneel partner zijn voor diverse stakeholders binnen de organisatie.


Image

Praktische informatie

Diverse lesdagen, terugkomdagen, contactmomenten, coaching en zelfstudie gedurende een periode van ruim een half jaar. Lees meer over praktische leergang informatie, zoals de planning, studiebelasting, deelnemers, kosten en locatie.

Bekijk de praktische informatie

Opzet

Kenmerken van de leergang zijn competentiegericht leren, 360 graden feedback en werken met een Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP). Hier wordt tijdens de leergang gebruik van gemaakt in samenwerking met uw persoonlijke leercoach.

Lees meer over de opzet

Competenties

Positioneren van eigen rol / preventie organiseren / uitvoering van de RI&E / coördineren, samenwerken en adviseren. Onder andere aan deze competenties zal gewerkt gaan worden tijdens de leergang preventiemedewerker.

Lees meer over de competenties